Dit is Barcelona

Dierentuin Barcelona

Dierentuin Barcelona (Parc Zoològic de Barcelona)

De dierentuin in Barcelona heet Parc Zoològic de Barcelona. Deze dierentuin is geopend in 1892 en heeft dus in 2012 zijn 120 jarig bestaan gevierd. Het park is 13 hectare groot en heeft 7500 dieren. Veel mensen kwamen naar deze dierentuin voor de enige bekende albino gorilla, welke tevens de mascotte van Barcelona was. Deze is echter in november 2003 gestorven. 

Ook na het overlijden van deze albino gorilla zijn er nog steeds veel primaten, zoals Borneo-orang-oetan, klauwapen en bavianen. Ook is er een dolfinarium in de dierentuin. 
Verder zijn er nog andere bijzondere dieren zoals de Angolese leeuw, Iberische wolf en de dorcasgazelle, vele vogels en reptielen en krokodilsoorten. 

Het Parc Zoölogic de Barcelona heeft ook een fauna met onder andere roofvogels. Veel dierentuinen werden aanvankelijk geopend als een soort vitrine voor exotische fauna, maar de moderne dierentuinen zijn nu vooral gericht op behoud van natuur en de strijd tegen het verlies van de natuurlijke leefomgeving en biodiversiteit. Dierentuinen zijn nu ook een belangrijk instrument in de strategie voor de bewustwording en het behoud van de meest bedreigde fauna. 

De dierentuin is een dierentuin die vastbesloten is om de strijd aan te gaan tegen de mondiale bedreigingen voor de biodiversiteit en het bevorderen van duurzaamheid. De dierentuin komt hierin steeds voor nieuwe uitdagingen te staan. 

De dierentuin: 
• Is de thuisbasis van 2.200 individuen uit meer dan 315 soorten in 13,5 hectare.
• Wordt ieder jaar bezocht door meer dan 1 miljoen mensen.
• Heeft 33.000 leden van de Zoo Club, wat neerkomt op 100.000 mensen.
• Neemt deel aan tal van Europese en internationale programma's voor bewustwording en behoud van bedreigde soorten.
• Bevordert een programma van behoud en onderzoekssubsidies en biedt ondersteuning aan universiteiten en onderzoekers over de hele wereld.
• Voert natuurbeschermingsprojecten uit met autochtone en allochtone fauna in samenwerking met andere overheden en zoölogische organisaties.

Share this page