Dit is Barcelona

Barcelona Tips

Barcelona Tips

Hier vind je allerlei tips over Barcelona, zowel voor de hand liggende tips als tips waar je misschien niet zo snel opkomt... het zijn allerlei handige tips&tricks om te gebruiken voordat je naar Barcelona gaat, maar ook als je er bent. Zorgeloos genieten! Je vindt hier tips voor het verkennen van Barcelona, maar ook eten in Barcelona of het bezoeken van bezienswaardigheden. 

Tips Barcelona verkennen

Als je Barcelona gaat verkennen kiezen veel toeristen voor de metro. Wil je de stad eens vanaf een andere kant zien, kies dan voor de bus. Op die manier zie je gelijk wat van de omgeving waar je doorheen rijdt! Ook kun je alvast de sectie vervoer raadplegen, hier staat per vervoersmiddel uitgelegd hoe deze werkt en er zijn ook kaarten te vinden en prijzen. Als je niet de lokale bus wilt nemen maar liever een toeristische bus zodat je in ieder geval langs de bekende plekken komt, neem dan de Bus Turistic. De blauwe route wordt vaak aangeraden. 

Tips Eten in Barcelona

Als je gaat eten in Barcelona kun je natuurlijk even de restaurants raadplegen op deze website. Hier staan restaurants genoemd die goed beoordeeld worden en een bezoek waard zijn. Maar als je gaat eten in Barcelona, vergeet dan niet dat de tijden om te eten later zijn dan in Nederland. Zo is lunch meestal ergens tussen 13:30 en 15:30 uur, en de lunch is vaak een warme maaltijd. Doordat in Barcelona dus later wordt geluncht, wordt ook het avondeten later genuttigd. Het wordt aangeraden om niet eerder dan 20:30 uur naar een restaurant te gaan. Probeer ook niet uit eten te gaan op de erg toeristische plekken, zoals Las Ramblas, maar zoek juist andere plekken op waar ook de locals uit eten gaan. 

Na een ochtendje op het strand is het heerlijk om je lunch te nemen met een verfrissend drankje zoals een vermouth of biertje. Je lunch kun je dan bijvoorbeeld nuttigen bij een strandbar. Vergeet natuurlijk niet om typische spaanse hapjes te eten als je in Barcelona bent, tips hiervoor zijn bijvoorbeeld patatas bravas en churros con chocolate!

Ga niet eten bij een restaurant waar geen prijzen op de menukaart staan, op die manier weet je nooit wat je betaalt en kun je dus makkelijk belazerd worden. 

Tips bezoeken bezienswaardigheden

Barcelona heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, waarvan een groot deel ontworpen door Gaudi. Probeer niet van het ene Gaudi-bezienswaardigheid naar de andere te rennen, maar kies er een aantal uit die je graag wilt zien. Het is naast het bezoeken van de bekende bezienswaardigheden ook aan te raden om gewoon door de wijken te slenteren, zoals de Gothische Wijk bij de Kathedraal. In die omgeving zijn ook vele restaurants en barretjes. Als je bij de Paseig de Gracia bent, en de zijstraatjes, geniet dan ook van de sfeer. Je vindt hier ook weer prachtige huizen (van Gaudi, zoals Casa Battl√≥, maar ook van andere architecten) in een andere stijl. Een andere tip is om alvast on line kaartjes te kopen voor de bezienswaardigheden of musea die je gaat bezoeken. Dit scheelt je vaak een lange wachtrij en soms ook geld. 

Tips over zakkenrollers

Iedere stad heeft te maken met zakkenrollers, dus ook Barcelona. Hoe kun je voorkomen dat je gepakt wordt door een zakkenroller? We geven je wat tips over wie ze zijn en wat de technieken zijn, zodat je op de hoogte bent en niet voor verrassingen komt te staan. Zakkenrollers werken bijna nooit alleen, het zijn vaak twee of meer mensen. Vaak leidt iemand je af, zodat de ander ongemerkt iets van je kan pakken. Een techniek om je af te leiden is bijvoorbeeld door je te duwen in de metro, of door je iets te vragen. Het klinkt misschien wat onbeleefd maar vragen van onbekenden kun je dus wellicht beter negeren, en let goed op je spullen. Momenten waarop je ook uit moet kijken is als het erg druk is zoals bij het openbaar vervoer. Naast de truc van je iets vragen om je af te leiden, komt het ook voor dat er gedaan wordt alsof er een vlek op je kleding zit. Iemand wil je dan 'helpen' om dat schoon te maken. Ook kan het zijn dat iemand anders iets laat vallen op de grond, waardoor je afgeleid bent. Het komt tegenwoordig ook voor dat zakkenrollers zich als toerist voordoen en je dus om een route vragen. 
Het komt ook voor dat, vaak vrouwen, Anjers aan je willen 'geven'. Ze vragen dan om een symbolische bijdrage van 1 of 2 cent voor 'Fortuna' (geluk). Ga hier niet op in, op die manier weten ze namelijk waar je geld is doordat jij je portemonnee pakt! 

Let altijd goed op je spullen, dat is een van de belangrijkste tips. Zet je tas dus niet naast je op de grond als je op een terras zit, en doe je telefoon of portemonnee niet makkelijk toegankelijk in je (achter)zak. Neem niet te veel waardevolle spullen mee. Let vooral goed op bij drukke plekken en laat je dus niet afleiden. Laat ook als je op het strand bent je spullen niet onbewaakt achter, bijvoorbeeld als je gaat zwemmen. Mocht je toch te maken krijgen met een zakkenroller en beroofd worden, doe dan aangifte bij de politie. Dit heeft twee redenen, ten eerste helpt het de lokale politie om dit soort incidenten in het vervolg te voorkomen en ten tweede kun je het nodig hebben als je je reisverzekering wilt aanspreken. 

Share this page