Dit is Barcelona

Geldzaken

Pinnen Fooi Barcelona

Pinnen

In Barcelona wordt net als in Nederland de Euro gebruikt. Je hoeft dus geen geld om te wisselen voordat je naar Barcelona gaat. Je kunt contant geld meenemen maar het is veiliger om gewoon ter plekke te pinnen. In Barcelona zijn vele pinautomaten te vinden, en als je een pinpas hebt met het 'Maestro' logo, dan kun je die daar gebruiken. Creditcards worden op veel plekken, zoals hotels en de grotere restaurants, ook geaccepteerd. Let er op dat een creditcard tegenwoordig vaak ook een pincode heeft, dus als je deze wilt gebruiken zorg dan dat je deze pincode ook weet. Bij sommige banken kun je die zelf instellen. Vaak is het gratis om Euro's op te nemen met je Nederlandse pinpas, maar geld opnemen met een Creditcard bij een pinautomaat kost vaak veel geld. 

Fooi

Het is in Barcelona gebruikelijk om, net als in Nederland, fooi te geven. Dit is vaak ongeveer 5-10%, maar is natuurlijk ook afhankelijk van de gegeven service en hoeveel je het waard vindt. In een restaurant is soms een 'Tip box' te vinden waarin de fooi gestopt kan worden. 

Prijzen

Barcelona is geen extreem dure stad, de prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Natuurlijk kun je hier goedkope restaurants (en hotels) vinden, maar ook duurdere, naar eigen wens. In het algemeen ligt het prijsniveau in heel Spanje wat lager dan in Nederland, maar omdat Barcelona een toeristische stad is, zijn de prijzen daar wel een beetje vergelijkbaar. 

Share this page