Dit is Barcelona

Barceloneta

Barceloneta Barcelona

Barceloneta is een oude visserswijk in de Oude Stad (Ciutat Vella) van Barcelona in Spanje. Deze wijk is gebouwd in de 18e eeuw, omdat de inwoners van de wijk La Ribera moesten verhuizen omdat de citadel van Barcelona gebouwd werd. De wijk wordt begrensd door Port Vell in de haven van Barcelona, de Middellandse Zee en de wijk El Born. Er ligt ook een metrostation in deze wijk. Barceloneta heeft vele restaurants en nachtclubs aan de boulevard, en de wijk is dan ook bekend vanwege het zandstrand. 

De wijk zelf heeft typische gekleurde huisjes en een meditteraanse sfeer, je kunt er gezellig ronddwalen in de kleine steegjes. Het is aan te raden om eens een zijweg in te slaan om de echte Spaanse (Catalaanse) authentieke sfeer te proeven. Veel mensen leven er op straat, en bewoners in Barceloneta komen dan ook vaak samen op een plein. Je vindt er ook volkscafé's en buurtwinkels. Je kunt hier heerlijk langs de boulevard wandelen en plaatsnemen op een terras. 

Door de komst van de Olympische Spelen heeft de wijk wel een aantal moderne eigenschappen gekreen. Zo is er bij de oude haven, Port Vell, een houten brugt gebouwd (Rambla de Mar) die naar een groot complex leidt met restaurants, winkels, bioscopen en café's. Ook bevindt het grootste aquarium van Europa zich in Port Vell. 

Share this page