Dit is Barcelona

Museo Picasso

Museo Picasso museum Barcelona

Het Picasso Museum in Barcelona toont werken van Pablo Ruiz Picasso. De genialiteit van de jonge kunstenaar is geopenbaard door de 4249 werken die deel uitmaken van de permanente collectie. Het Picasso Museum is geopend in 1963 en laat ook de relatie van Picasso met Barcelona zien, een intieme relatie die gevormd werd tijdens zijn adolescentie en jeugd, en die cotinueerde totdat hij overleed. 

De geschiedenis van het Picasso Museum in Barcelona is het werk van Picasso in chronologische volgorde, waarmee hij een afdruk van zijn kunst aan de stad wilde geven. Het museum heeft een belangrijke representatie van zijn werken vanaf 1917. Het museum heeft renovaties ondergaan en uitbreidingen en is momenteel bezig om een nieuw programma, activiteiten en services te ontwikkelen. 

Picasso woonde in zijn belangrijke jaren in Barcelona, die van zijn leertijd als kunstenaar. In 1960 werd, op Picasso's uitdrukkelijke wens, door zijn vriend en persoonlijke secretaresse Jauma Sabartes voorgesteld om een museum te wijden aan het werk van de kunstenaar. In 1963 opende het museum zijn deuren. Het museum telt 3 verdiepingen en 35 zalen. 

Share this page