Dit is Barcelona

Vliegveld (Airport)

Vliegveld (Airport) Barcelona

Een snelle manier om vanaf Nederland naar Barcelona te reizen is met het vliegtuig. Je kunt vliegen naar een vliegveld in Barcelona zelf, of naar een vliegveld vlakbij, namelijk Girona. Hier vind je informatie over deze vliegvelden en hoe je vanaf het vliegveld naar het stadscentrum van Barcelona reist. Retourtickets naar Barcelona zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer €75,-. Het vliegen naar Barcelona duurt 1,5-2 uur. 

Vliegveld Barcelona-El Prat

Het vliegveld van Barcelona heet Airport Barcelona-El Prat. Het vliegveld heeft ook een Catalaanse naam; Aeroport Internacional de Barcelona - El Prat de Llobregat. Dit vliegveld ligt dicht bij het centrum van Barcelona, namelijk op ongeveer 15 kilometer afstand (Terminal 2). Terminal 1 ligt nog iets verder, op zo'n 20 kilometer van de stad. Het vliegveld is de op een na grootste (qua aantal reizigers) van Spanje. 

KLM heeft een verbinding met dit vliegveld vanaf Amsterdam. 
Transavia met Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.
Vueling heeft ook een verbinding met Amsterdam vanaf dit vliegveld in Barcelona.  

Vervoer van het vliegveld naar de stad

Taxi
Met de taxi kun je naar de stad reizen in ongeveer 20-30 minuten. De reis kost €25-€30. 

Aerobus Expressdienst
Er is een Aerobus Expressdienst vanaf het vliegveld naar de stad, namelijk naar Plaça Espanya of Plaça Catalunya. Vanaf die plek kun je verder reizen met de metro. De bus vertrekt iedere 5 minuten dus je zult nooit lang hoeven te wachten. Een enkeltje kost €5,90 en een retourtje €10,20 (prijsniveau juli 2013). Het enkeltje (en de heenreis bij het retourtje) is geldig voor vertrek binnen één uur na aanschaf van het ticket. Bij een retourticket is de retour geldig tot 9 dagen na aankoop. Er zijn twee buslijnen namelijk A1 (van/naar Terminal 1) en A2 (van/naar Terminal 2). 

Bus
Er gaat ook een normale busdienst van de terminals naar het stadscentrum van Barcelona, namelijk bus 46. Deze is wel langzamer dan de Expressdienst, maar heeft als voordeel dat een T-10 kaartje of meerdaagse openbaar vervoer kaart hierbij wel geldig is. 

Trein
Er rijdt vanaf terminal 2 ook een treindienst van RENFE tussen het vliegveld en het stadscentrum, en deze rijdt ongeveer ieder half uur. De naam van de halte van het vliegveld is Aeropuerto. Als je naar de stad reist met de trein kun je uitstappen bij de haltes Barcelona Sants, Passeig de Gràcia of Clot, bij die haltes stopt ook de metro waardoor je vanaf daar verder kunt reizen. Je kunt hier gebruik maken van het T10-kaartje of andere kaartjes voor bijvoorbeeld meerdaags gebruik van het Openbaar Vervoer zoals de Barcelona Card. Indien je aankomt in Terminal 1 in plaats van Terminal 2 waar de trein vertrekt, kun je met een pendelbus naar het treinstation bij Terminal 2 gaan. 

Vliegveld Girona

Honderd kilometer ten noorden van Barcelona ligt het vliegveld van Girona. Er zijn vooral goedkopere luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair die naar dit vliegveld vliegen. De snelste manier om vanaf dat vliegveld naar Barcelona te gaan is met de Barcelona bus, met deze bus wordt je naar de grootste busterminal van Barcelona gebracht, Estació Nord. Deze reis duurt ongeveer een uur en tien minuten. De bus vertrekt ongeveer 25 minuten nadat er een vlucht arriveert. 

Er zijn twee vliegmaatschappijen die vliegen vanaf Girona naar Amsterdam: TUI en Transavia. Vanaf Eindhoven vliegt RyanAir en vanaf Rotterdam vliegt Transavia. 

Een kaartje met de Barcelona Bus kost €16,- voor een enkeltje en €25,- voor een retourtje. Het retourkaartje is geldig tot 30 dagen na aankoop. De bus terug vanaf Estació Nord naar het vliegveld in Girona vertrekt vanaf platform 28/29. Kaartjes kunnen worden gekocht bij loket C-0. Op BarcelonaBus.com kun je een prijzen en vertrek tijden opzoeken. 

Share this page