Dit is Barcelona

De leukste parken van Barcelona

Een stedentrip of vakantie naar Barcelona, stelt je in staat om zowel de historie van de Catalaanse modernisering te ontdekken, de bouwwerken van Antoni Gaudí te bewonderen, de sterren van FC Barcelona te aanschouwen of om heerlijk in het zonnetje te luieren aan het strand. Wil een dagje een combinatie van actief erop uit met af en toe een relaxmomentje? Besteedt een dagdeel aan het bezichtigen van een aantal fraaie parken in Barcelona! In dit artikel leiden we je langs de leukste parken, waar je absoluut moet zijn geweest!

Park Guëll

Park Guëll is bij uitstek de aller bekendste en het meest befaamde park van Barcelona! Ten eerste omdat dit park is ontworpen door de meester Gaudí hemzelf en ten tweede omdat het park één en al schoonheid uitstraalt. In het einde van de negentiende eeuw gaf een rijke Catalaanse ondernemer de opdracht aan Gaudí om de stad te voorzien van een Engelsachtige tuinpark en Gaudí vervulde deze taak met verve: een sierlijk park, waar je uren kunt rondbanjeren en bij de balustrade even rustig kunt zitten en genieten van een prachtige uitzicht over de stad.

Parc Zoologic de Barcelona

Zoals de naam doet vermoeden is het Parc Zoologic een park en dierentuin in één. Gebouwd rondom 1888 en opgeleverd in 1892 is het dierentuin meer dan 10 hectare groot. In Zoologic kun je ongeveer 7500 dieren spotten en denk hierbij aan rode flamingo’s en Iberische wolven, maar ook aan vele reptielen en roofvogels. Het park is ook gewild om haar bijzondere fauna van het Iberisch Schiereiland.

Parc de la Ciutadella

Gelegen dichtbij Parc Zoologic vindt je het grootste park van Barcelona: Parc de la Ciutadella. Een combinatie van een bezoek aan de dierentuin en dit park is een populaire dagdeelbesteding van menig rugzaktoerist of vakantieganger. Het oorspronkelijke fort is een oase van rust, met een waterval, vijver, een meer en bovenal erg veel groen. Even uitrusten en je kinderen rond laten spelen? Dan is dit kindvriendelijke park de ideale bestemming voor een siësta. Vergeet ook niet een foto te maken met de immense Font de la Cascada  op de achtergrond. Ook is er de mogelijkheid om een bootje te huren en zelf rondom het park te roeien.

Montjuïc

Pal tussen Placa d’Espanya en de haven van Barcelona tref je de heuvel Montjuïc, waar je door het aanbod van de vele bezienswaardigheden je hier wel een hele dag zult vermaken. Via het Olympisch Stadion, die als thuisbasis van de Olympische Zomerspelen in 1992 diende, loop je langs de bekende Telecommunicatietoren van Montjuïc en het Museo Joan Miró naar de schitterende tuinen van Jardi Botanic. Altijd al romantisch willen picknicken? Neem je broodmandje mee en geniet tussen de cactussen en palmbomen van een welverdiende lunch.

Kun je ook niet wachten om deze stad te ontdekken? Boek je tickets Barcelona en bezichtig deze maand nog! 

Share this page