Dit is Barcelona

Markten in Barcelona

Markt Barcelona

Als je ervan houdt in markten te bezoeken, om bijvoorbeeld lokale producten te ontdekken, dan ben je in Barcelona op de goede plek. Barcelona kent een aantal hele leuke markten die een bezoek zeker waard zijn! Barcelona heeft rommelmarkten, maar ook kunst- en antiekmarkten of markten met heerlijke eetbare producten.  

Markten met Etenswaren

La Boqueria 

De markt La Boqueria is de allergrooste markt in Barcelona, en ook de bekendste. De markt ligt erg centraal namelijk aan La Rambla en heeft veel (Spaanse) etenswaren te koop. Zo verkopen ze bijvoorbeeld diverse soorten vis, maar ook diverse hammen, olijven, groente en fruit. Ook is er veel snoep te koop! Op deze markt is ieder moment van de dag wel iets te doen. De markt wordt ook wel Sant Josep genoemd.

Metrostation 
Liceu (L3)

​Adres 
La Rambla

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8.00 - 20.30 uur

Sant Antoni

Deze markt heeft ook veel etenswaren, net als de markt La Boqueria. Deze markt is echter veel minder toeristisch en wordt veel bezocht door de locals. Het is niet aan te raden om deze markt in augustus te bezoeken, omdat vanwege de vakantieperiode dan veel stalletjes gesloten zijn. De markt ligt in de wijk Eixample en bevindt zich in een hangar. Centraal op de markt zijn viskramen en aan de zijkanten andere etenswaren zoals kruiden en specerijen, fruit en vlees. Ook is er midden op de markt een tapasbarretje. 

Metrohalte
Sant Antoni (L2)

Adres
Ronda Sant Antoni

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 7.00 - 14.30 en 17.00 - 20.30 uur
Vrijdag en zaterdag 7.00 - 20.30 uur

Santa Caterina

De markt Santa Caterina ligt niet ver van Mercat La Boqueria. De markt is beroemd geworden door zijn design, de markt heeft namelijk een kleurrijk golven dak. Bij deze markt vindt je veel versproducten zoals vis, fruit en kazen, maar ook producten zoals wijn. Het rustigste moment op deze markt te bezoeken is 's ochtends. 

Metrohalte
Jauma I (L4)

Adres
Avinguda de Francesc Cambó

Openingstijden
Maandag 7.30 - 14.00 uur
Dinsdag en woensdag 7.30 - 15.30 uur
Donderdag en vrijdag 7.30 - 20.30 uur
Zaterdag 7.30 - 15.30 uur
In de maanden juli en augustus is deze markt alleen 's ochtends en vrijdagmiddag geopend. 

Vlooienmarkten

Mercat dels Encants

Als je ervan houdt om naar een markt te gaan met prullaria, tweedehands kleding en oude objecten, dan kun je naar Mercat dels Encants gaan. Deze markt is de grootste en oudste vlooienmarkt van Barcelona. Om de leukste producten te bemachtigen moet je er zo vroeg mogelijk bij zijn. 

Metrohalte
Glòries (L1) en Encants (L2)

Adres
Plaça Glòries Catalanes

Openingstijden
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 - 17.00 uur
In augustus zijn veel stalletjes gesloten

Kunstmarkten

Mercdillo de la Plaça de Sant Josep

Dit is een kleine markt waar vooral Catalaanse kunstenaars komen. Ze schilderen ter plekken landschappen en portretten en ze verkopen allerlei soorten schilderijen. 

Metrohalte
Liceu (L3)

Adres
Plaça Sant Josep Oriol

Openingstijden
Zaterdag 11.00 - 22.00 uur
Zondag 11.00 - 14.00 uur

Share this page