Dit is Barcelona

Shoppen in Barcelona

Shoppen in Barcelona

De grote winkelketens van Barcelona vind je in La Rambla de Catalunya. Er zitten voornamelijk Spaanse winkelketens zoals Mango, Zara en Desigual. Shop hier naar hartenlust, je kunt je hier wel een tijd vermaken.  In Barcelona zijn verschillende wijken waar je kunt shoppen, hier vind je informatie over het shoppen in deze wijken. 

In de wijk Barri Gòtic en El Borne zijn exclusievere winkels te vinden, daar zijn vele knusse straatjes met hippe kledingwinkeltjes. In deze wijk zijn ook souvenir winkeltjes te vinden. Ook vind je in El Borne vintage winkeltjes, dit is een typische wijk om lekker rond te struinen en vanzelf unieke winkeltjes en boetiekjes tegen te komen. In Barri Gòtic is de drukke winkelstraat Portal de l'Àngel te vinden, met winkels zoals Zara, Pull&Bear, Bershka, Jack&Jones, New Yorker en meer. 

Als je op zoek bent naar vintage kleding, ga dan naar de wijk El Raval. Verder is er in deze wijk niet heel veel te vinden. 

De duurdere en luxere winkels vind je in de wijk Eixample. Hier vind je dure merken en warenhuizen. De belangrijkste winkelstraat in deze wijk is de Passeig de Grácia. Je vindt hier merken zoals Chanel, Louis Vutton, Isabel Marant en Rolex, maar je vindt hier ook goedkopere ketens zoals Mango, Zara, Bershka, Tommy Hilfiger en meer. 

De wijk Gracia, waar de bezienswaardigheid Park Guëll te vinden is, heeft ook veel te bieden. Er zijn hier veel kunstgalerijen en andere winkels. 

Twee keer per jaar is er uitverkoop in Barcelona, dit is in januari/februari en in juli/augustus. 

Winkelcentra

El Corte Ingés, op onder andere de Plaça Catalunya in Barcelona is overal in de stad te vinden. Het is eigenlijk een soort Spaanse Bijenkorf. 

Maremagnum is een winkelcentrum met winkels, restaurants en een bioscoop. Je vindt hier H&M, Project, Havaianas, Desigual, Pull&Bear, Lacoste en meer. 

Op de Passeig de Gràcia is een klein winkelcentrum, Boulevard Rosa, met chique boutiekjes en dure merken. 

La Maquinista is een winkelcentrum in de openlucht met winkels, bars en restaurants. Ook kun je er activiteiten doen zoals bowlen of naar de bioscoop. Je vint hier Mango, Zara, H&M, Bershka, Pull&Bear, Miss Sixty, Desigual, Forever 21 en nog veel meer. 

Share this page